Dulceata de trandafiri

de Dya Daniela Andrei in Dulceata / Gem, 2 Iun 2016 | 4415 vizualizari

 

Parfumata, aromata, delicata!

 

INGREDIENTE

Ne sunt necesare următoarele:

  • 250 g petale de trandafiri
  • 1 litru apă
  • 400 gr zahăr
  • 1/2 linguriţă sare de lămâie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de trandafiri:

Se culeg petalele de trandafiri si se curata de partea alba si de eventualele frunze.

Se spala in apa rece pentru a inlatura praful si impuritatile si se lasa intr-o sita pentru a elimina surplusul de apa.

Se pun apoi intr-un bol, se adauga o lingurita de zahar si sarea de lamaie. Se paseaza pana ce incep sa isi lase siropul propriu. (Petalele nu se faramiteaza!)

Apa se pune la fiert împreună cu zahărul.

Se fierbe la foc mic pana ce zaharul se dizolva complet, iar siropul format incepe sa se lege.

Se adauga petalele de trandafiri si se continua fierberea pana ce siropul are consistenta dorita.

Dulceata fierbinte se toarna in borcanele curate, se strang bine capacele si se depoziteaza intr-un loc racoros.

Se serveste cu pofta!

TIPS-URI

1

Incercati sa preparati duceata cat mai repede, din momentul culegerii petalelor. Eu nu am reusit sa fac asta si parte din petale s-au uscat.

2

Se pot pastra la frigider, intr-un vas neacoperit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de trandafiri