Se apropie sfârşitul de sezon pentru zmeură, aşa că am încercat să o folosesc cât mai bine şi mai pe placul celor dragi...
Culegem zmeura, apoi o spălăm bine şi o punem într-o strecurătoare să se scurgă.
Într-un vas mare punem zmeura şi peste aceasta turnăm zahărul.
Cu mâna amestecăm bine ca să zdrobim fructele şi să se topească zahărul, punem salicilul ca să nu fermenteze.
Deasupra presărăm sucul de lămâie. Lăsăm aşa de azi până a doua zi.
A doua zi într-o strecurătoare deasă, frecăm zmeura până rămân doar seminţele. Siropul obţinut astfel îl punem la fiert, până se îngroaşă puţin.
Curăţăm din când în când spuma de deasupra.
Spălăm şi sterilizăm borcanele în care vom pune dulceaţa.
Când este gata luăm dulceaţa de pe foc şi o punem în borcane.
Încălzim cuptorul aproximativ 15 minute la o temperatură de 180 de grade apoi punem borcanele cu dulceaţă necapsate într-o tavă.Oprim cuptorul.
Introducem tava cu borcane în cuptor şi o lăsăm să stea 4-5 ore.
Punem capacele spălate bine, într-o oală să fiarbă, le scoatem şi le ştergem cu un prosop de bucătărie apoi închidem borcanele cu dulceaţă ermetic.
Poftă bună!
1
introducând-o în cuptorul cald, dulceaţa prinde pe deasupra o pojghiţă groasă, astfel încât se păstrează mai bine şi nu se strică;