Dulceata de zmeura -varianta 2

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 2 Iul 2020 | 3977 vizualizari

 

Am adus si varianta a doua la reteta de dulceata, doar am avut doua bunici. Anul asta zmeura m-a rasplatit pentru munca depusa, asa ca am avut de lucru serios.Este o vorba ''dupa munca si rasplata'', asa a fost si la mine, am muncit , am fost rasplatita. Natura este darnica daca o pretuiesti si nu-ti bati joc de ea. Din zmeura pe care am adunat-o azi am facut 3 portii de dulceata. Masura este o farfurie plina cu varf cu zmeura la 1 kg de zahar, de data asta n-am mai lasat-o cu zahar pana a doua zi, am facut un sirop si apoi am pus zmeura. Am folosit 250 ml apa, se poate si doar 200 ml de apa dar mie imi place sa-mi ramana si un pic de sirop, sa-l beau cu apa minerala si cuburi de gheata intr-o zi caniculara. 

 

INGREDIENTE

  • 1 farfurie adanca plina varf cu zmeura
  • 1 kg zahar
  • 250 ml apa
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de zmeura -varianta 2:

Primul pas, cel mai placut zic eu, este acela de a culege zmeura, m-am simtit ca ursoaica la zmeura( desi sunt leoaica conform zodiei) :))))

Am cules zmeura dimineata pe racoare, am umplut o farfurie adanca cu zmeura.

Intr-o cratita de inox am pus zaharul si apa la foc mediu, am amestecat sa se topeasca zaharul si am lasat sa fiarba pana a inceput sa faca multe, multe balonase ( se observa in imagini ), atunci incepe sa se lege siropul. Am adaugat zmeura si am dat focul mai tare, cu o lingura am adunat spuma formata, am lasat sa fierba cca 10-12 min, facem testul cu picatura, daca mai trebuie legata o mai lasam sa fierba 3-4 min. Am  tras cratita de pe foc, am  lasat cateva min sa se linisteasca apoi am pus dulceata in borcanele bine sterilizate.Am capacit borcanele , le-am asezat intr-o tava si le-am acoperit cu o patura, le-am lasat sa se raceasca.

Se depoziteaza in beci sau camara, in loc racoros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de zmeura -varianta 2" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert gem de mure