Dulceață din flori de salcâm

de Panacris in Dulceata / Gem, 12 Mai 2013 | 12282 vizualizari

 

Are o aromă deosebită, ce îți amintește de mierea de salcâm.

 

INGREDIENTE

  • flori proaspete de salcâm cca. 2000 g,
  • apă rece cca. 3000 ml,
  • zahăr tos 1000 g,
  • lămâie 2 bucăți,
  • 2 pliculețe de sare de lămâie,
  • zahăr vanilinat 2 pliculețe sau un baton de vanilie,
  • scorțișoară după gust
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceață din flori de salcâm:

Zahărul, apa, zeama de lămâie și sarea de lămîie se pun la fiert, intr-un vas încăpător. După ce au fiert  cca, 1 oră,  se adaugă florile curățate de pe codițe, spălate, foarte bine, pentru a se elimina impuritățile și eventualele gângănii. Se lasă cca. 1 oră la fiert, la foc mic, apoi se stinge focul  și se alasă până a doua zi acoperit. A doua zi se dă din nou la fiert, cca. 30 de minute până se încheagă ca și gelatina. Se adaugă după gustul fiecăruia scorțișoară, se pune în borcane sterilizate, apoi se lasă la dunst cald, până a doua zi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceață din flori de salcâm" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Valclaudia 1

15.05.2013, 20:51

deci.... am cules flori de salcam! Maine ma pun pe treaba!

Ina 1

26.05.2015, 20:25

miki_a 1

26.05.2015, 22:01

Foarte buna! Ai incercat-o fara sare de lamaie sau e musai de pus? Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Deliciul toamnei