Dulceata din flori de salcam

de babi5 in Dulceata / Gem, 14 Mai 2013 | 4956 vizualizari

 

Pentru mine este ceva inedit ,am primit reteta de la fica mea ,si ma-m gindit ca mai sunt flori de salcim sa fac o portie ,a fost un picut de zbucium fiindca ,am tinut florile prea mult in apa si asta a afectat un picut finisul dulcetii .,am fiert-o ca atare prea mult si s-a inchis la culoare ma-i mult decit ar fi trebuit ..Gustul este foarte bun si parfumat . Dupa mine as pune mai putine flori .. In rest totul este bine ..

 

INGREDIENTE

  • 750 ml apa
  • 1 kg zahar
  • 500 gr flori salcam
  • 1 lamaie (eu am folosit 2)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din flori de salcam:

Se vor culege florile de cu o zi inainte de preparare. A doua zi se vor spala si se vor scurge foarte bine (sa nu tineti mult in apa fiindca absorb apa si afecteaza la fiert). Intr-o cratita se pune zaharul cu apa la fiert pina se face un sirop mai gros. Se adauga florile si se lasa la foc domol la fiert pina se leaga. Apoi se stoarce lamaia si se pune sucul in dulceata. Se pune in borcanele  sterilizate in prealabil si dulceata este gata.

TIPS-URI

1

Se serveste ca atare alaturi cu un pahar cu apa

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din flori de salcam" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Rocsi 1

14.05.2013, 21:49

Nu am mai mancat dar sigur e aromata si buna

babi5 1

15.05.2013, 10:21

te pupa Babi simona da asa este ceva inedit si pentru mine,si dupa parerea mea , cantitatea de floareeste prea mare fiindca este volum mult si usoara floarea ,si un picut prea parfumata mi se pare mie dar are un gust foarte bun

babi5 1

15.05.2013, 10:23

da rocsi asa este si gustoasa si parfumata ,culoarea trebuie sa fie un picut mai deschisa dar eu am fierto mai mult fiindca nu am stors bine floarea dupa spalare ,totul trebuie facut ca la carte altfel ,nu iese asa cum trebuie ,,

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata din flori de salcam