Dulceata naturala de ghimbir

de lia maria in Dulceata / Gem, 28 Mai 2012 | 8211 vizualizari

 

Este o dulceata puternic picanta, care se ia ca tonic digestiv, ca antiseptic faringian si ca stimulent nervos.
Pe langa calitatile terapeutice excelente…este foarte gustoasa la prepararea dulciurilor, atat sub forma solida cat si sub forma lichida.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani ghimbir ras, ramas dupa extragerea siropului
  • 300g miere de albine
  • un borcan cu capac
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata naturala de ghimbir:

Topim mierea daca nu este fluida, lasam 2-3 linguri deoparte, iar restul o amestecam foarte bine, cu ghimbirul.

Golim compozitia intr-un borcan sterilizat in prealabil, apasam cu lingura sa nu ramana goluri de aer, adaugam si restul de miere, formandu-se astfel o pelicula protectoare la suprafata. Capsam borcanul si-l depozitam in camara la racoare.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

ghimbirul rezultat dupa extragerea siropului

2

miere de albine

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata naturala de ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

mirela0911 1

28.05.2012, 21:46

iry-gabriela 1

29.05.2012, 00:06

interesanta

Sim0na 1

29.05.2012, 20:39

am salvat reteta!!!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Reteta de marmelada de gutui