Eclere

de Dea_Dea in Prajituri, 11 Mai 2013 | 8687 vizualizari

 

Am decis sa fac drept surpriza pentru sot , caruia ii plac tare mult!

 

INGREDIENTE

ALUAT:

  • 50 gr unt
  • 125 ml apa
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura de zahar
  • 1 praf de sare
  • 2 oua

CREMA:

  • 150 ml lapte
  • 1 lingura amidon
  • 2 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 150 ml frisca

GLAZURA

  • 50 ml frisca
  • 50 gr ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

ALUATUL:

Apa, untul, sarea, zaharul se pun la foc , cand incep sa clocoteasca se adauga faina, amestecand bine sa nu se faca cocoloase pana se desprinde de pe oala.

Se lasa la racit. Apoi se incorporeaza ouale pe rand.

Se fac betisoare sau se pot face gramajoare cu lingura , se pun in tava cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit( foc mai mare) cam 25-30 min.

Se scot pe gratar si se lasa la racit, iar apoi se taie in doua.

CREMA:

100 ml lapte, cu zaharul si esenta de vanilie se pun pe foc , amidonul se dizolva in laptele ramas, iar cand laptele de pe foc incepe sa clocoteasca se toarna amidonul amestecand continuu sa nu se faca cocoloase si se lasa la racit.

Frisca se bate si se incorporeaza in crema rece.

Se pune crema pe o parte de ecler , se acopera cu cealalta parte si se glazureaza.

GLAZURA:

Ciocolata si frisca se pun pe foc pana se omogenizeaza si se glazureaza eclerele.

POFTA BUNA!!

TIPS-URI

1

In loc de crema fiarta cu amidon se poate folosi budinca de vanilie din comert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere