Eclere

de Cornelia89 in Prajituri, 7 Iul 2013 | 4487 vizualizari

 

Eu am facut reteta dubla daia mi-au iesit mai multe cosuri pentru eclere.am facut si eclere mini ,am incercat sa vad dak imi ies ,cateodata ies goale la mijloc.

 

INGREDIENTE

Aluatul pentru cosurile eclerelor:

  • 3 oua
  • 1 cana apa
  • jumatate de cana de ulei
  • 1 varf de amoniac
  • sare
  • 1 cana de faina

Crema:

  • 100 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 5 linguri faina
  • o esenta de vanilie
  • 500 ml lapte

Pentru glazura:

  • 2 tablete de ciocolata cu lapte
  • eu am pus si putina cioc.menaj
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Pentru cosuri:

Se fierbe apa cu uleiul pe foc pana da in clocot

se ia de pe foc si se adauga 1 cana de faina 

se bate cu telu pana nu se mai formeaza cocoloase 

se adauga amoniacul stins cu putin otet,sarea

se lasa sa se raceasca bine apoi se adauga oualele unu cate unu se amesteca cu telul bine la fiecare ou pana intra in compozitie

Dupa aceea pui intr-o pungulita (eu am pus intr-o punga goala de la lapte) ca sa formezi mai bine cosurile si rupi unul dintre colturi.

grosimea lor este ca si biscuiti de casa

se lasa la cuptor pana incepe sa capete o culoare aurie deschisa

nu se deschide usa cuptorului ca risti sa se lase aluatul

dupa ce le scoti le lasi sa se raceasca si dupa le tai intr-o parte atat se lasa pe farfurie pana se face crema ca sa se raceasca bine.

Crema:

se pune pe foc 500 ml de lapte si se lasa sa fiarba

se amesteca faina cu zaharul si se adauga peste continutul de pe foc

se amesteca continu ca sa nu faca cocoloase ,crema se face la fel ca si budinca , incepe sa de-a in clocot si se amesteca pana se face groasa

stingem focul adaugam untul si esenta si amestecam ca sa se incorporeze vine.

se umple cosurile cu crema.

eu am adaugat si capsunele in crema

au iesit crema dulce acrisoara.

Pentru glazura:

am rupt cicolata in cubulete si am topit-o in bain marie

apoi am turnat-o peste cosurile deja umplute cu crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mini eclere cu budinca de vanilie