Eclere cu crema de ciocolata alba si nuca de cocos

de Angelina_Elena in Prajituri, 2 Oct 2013 | 4249 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat eclere:
  • 500 ml apa
  • 200 ml ulei
  • 250 g faina
  • 6 oua mari (sau 8 mici)
  • 1 praf de sare
Crema de ciocolata alba si nuca de cocos:
  • 1,5 l lapte
  • 200 g ciocolata alba Milka
  • 150 g fulgi de nuca de cocos
  • 6 linguri cu varf de faina
  • 200 g zahar
Glazura de ciocolata:
  • 1 ciocolata cu lapte Milka
  • 1 ciocolata amaruie Milka
  • 5 linguri lapte
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de ciocolata alba si nuca de cocos:

Aluat:

Intr-o oala punem apa, uleiul si praful de sare.

Punem oala pe foc, lasam sa dea intr-un clocot, apoi dam oala de-o parte.

Adaugam faina cernuta si amestecam energic.

Lasam sa se raceasca putin, apoi adaugam ouale unul cate unul, amestecand foarte bine dupa fiecare.

Obtinem un aluat ca o pasta, pe care il punem intr-un posh cu varf mare.

Tapetam o tava cu hartie de copt, apoi formam eclerele si le coacem la foc mare 15-20 de minute, pana se rumenesc frumos.  

Cat timp eclerele se coc NU trebuie sa deschidem deloc usa cuptorului, deoarece riscam sa se lase!!!

Crema de ciocolata alba si nuca de cocos:

Intr-o cratita punem faina si zaharul apoi adaugam putin cate putin laptele rece, amestecand cu telul pentru a nu se forma cocolosi.

Punem vasul la foc mic, adaugam ciocolata alba rupta bucatele si lasam sa fiarba amestecand continuu cu telul pentru a nu se forma cocolosi.

Fierbem pana se ingroasa si capata consistenta unei budinci.

Adaugam apoi fulgii de nuca de cocos si lasam budinca sa se raceasca.

Asamblare:

Taiem eclerele pe jumatate, apoi le umplem cu crema.

Topim ciocolata impreuna cu laptele in cuptorul cu microunde.

Glazuram eclerele, apoi le lasam putin pentru ca ciocolata sa se intareasca.

Le tinem la rece pana la servire.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de ciocolata alba si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (59)

diana_k 1

04.10.2013, 21:40

bianca92 1

07.10.2013, 22:18

trebuie neaparat sa le incerc Orice reteta care contine cocos e o mare tentatie pentru mine....iar faptul ca aici e vorba de eclere...cu siguranta o sa fac si eu asa ceva. Multumim pentru reteta

Angelina_Elena 1

07.10.2013, 23:07

Bianca, eu postez cu mare drag! Sper din suflet sa-ti placa si te astept cu impresii dupa ce le incerci!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere mini cu crema de vanilie si zmeura