Eclere cu vanilie

de Andrews in Prajituri, 13 Ian 2016 | 9889 vizualizari

 

Dragi Bucatarasi, azi voi posta reteta de eclere pe care am invatat-o de la MAMA si pe care cred ca o stiu toate gospodinele.

 

INGREDIENTE

Cojile pentru Eclere

  • 250 ml apa
  • 250 ml lapte
  • 200 g unt
  • 300 -400 g faina (in functie de cum este faina)
  • 6 oua mari

Crema de Vanilie

1 litru de lapte

6 oua

250 g zahar

200 g unt

1 baton de vanilie

4 linguri de faina sau amidon

Frisca (eu am folosit La Dorna)

Portii: 26
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu vanilie:

Cojile

Punem apa, laptele si untul intr-o cratita pe aragaz si lasam pana clocoteste apoi adaugam faina toata deodata si amestecam  bine apoi lasam compozitia cam 10 minute la racit  si incepem sa adaugam cate un ou, nu adaugam alt ou pana cel dinainte nu s-a incorporat bine, dupa ce am adaugat toate ouale tapetam  tava cu hartie de copt, turnam compozitia in pos si  punem in tava (vezi foto) si dati la coptor .

Crema

Punem intr-o oala puneti laptele, ouale, zaharul, batonul de vanilie, faina sa amidon si amestecati bine cu telul apoi puneti la foc si amestecati pana se ingroasa. (vezi poza)

Cat se raceste crema  bateti frisca si apoi o puneti la rece.

Asamblarea

Se taie coaja pe jumatate adaugati crema apoi frisca si puneti cealalta jumatate deasupra le puteti orna cu ciocolata sau zahar vanilat (vezi foto)

 

TIPS-URI

1

Rabdare

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 850 lei
1699.99 lei
849.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (5)

Lau 1

14.01.2016, 17:41

MotanLaOale 1

15.01.2016, 08:43

marcela13 1

17.01.2016, 12:59

de departe cele mai frumoase eclere, dar descrierea procesului tehnologic are mici scapari- gen cat timp si la ce temperatura se tin in cuptor, iar la cremaia uitat sa spui cand se adauga untul.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi de casă, cu coajă crocantă și miez pufos - Rețeta simplă de post

pe 21.03 la 15:03

Bomboane Bounty - Deliciu rapid din 3 ingrediente

pe 21.03 la 14:02

Mâncare de praz cu orez și măsline - Rețeta gustoasă de post

pe 21.03 la 10:21

Humus clasic - Reteta gustoasa de casa

pe 20.03 la 17:01

Cantuccini cu migdale - Crocanti si deliciosi

pe 20.03 la 16:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere de casa, reteta celui mai delicios desert de casa