Eclere (pentru sarbatoritii SF.ANDREI)

de - Andreea - in Prajituri, 29 Noi 2011 | 6421 vizualizari

 

Inca nu sunt un bucataras atit de priceput incit sa fac un tort insa propun niste eclere delicioase...reusita garantata....
reteta o am de la doamna Lauralaurentiu...si ii multumesc mult.altfel niciodata nu as fi incercat sa fac eclere....

 

INGREDIENTE

  • 200 ml apa
  • 120 ml ulei
  • 1 virf de sare
  • 125 gr faina
  • 4 oua
  • umplutura la alegere(eu am preferat frisca)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere (pentru sarbatoritii SF.ANDREI):

Se toarna apa si uleiul intr-o craticioara si se pun pe foc. Se adauga si sarea. Cand amestecul da in clocot se adauga faina toata in acelasi timp si se amesteca bine (eu am folosit mixerul) pana cand compozitia arata ca o mamaliguta consistenta. Se da deoparte de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Cand s-a racit se adauga cate un ou. Este important sa nu se adauge urmatorul ou pana cand cel anterior nu a fost bine absorbit in aluat. Dupa ce am adaugat toate ouale aluatul va trebui sa aiba o consistenta cremoasa.

Cuptorul se incinge la 210 grade celsius.

Cu ajutorul posului se formeaza eclere care le asezam intr-o tava tapetata cu hirtie de copt. Intre eclere trebuie lasat loc deoarece ele vor creste mult in cuptor. Pot fi forma lunguiata dar si rotunde.

Tava se introduce in cuptorul incins in prealabil desigur la cele 210 grade celsius ,in partea superioara a cuptorului. In primele 10 minute nu se deschide cuptorul.

Cand au crescut si s-au rumenit putin la suprafata (la mine a durat 15 minute), se deschide cuptorul si se muta tava in partea inferioara a cuptorului, reducind temperatura la 170 grade. Se coc in continuare pentru inca 15-20 minute.

Cand sunt gata se scot, se taie pe lungime si se umplu cu ce doreste fiecare. Eu de aceasta data am folosit frisca.

POFTA BUNA !

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere (pentru sarbatoritii SF.ANDREI)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

- Andreea - 1

30.11.2011, 22:07

va primesc cu mare drag...copii le-au mincat deja dar nu-i nimik,facem altele...........

mena29 1

01.12.2011, 10:07

Cris2711 1

10.12.2011, 20:00

Caroline cum de am ratat?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]