Egeh zahrah -Conopida pane –specific tarilor arabe

de lia maria in Aperitive / Garnituri, 16 Noi 2010 | 7391 vizualizari

 

Conopida astfel preparata, este delicioasa, foarte aromata si se poate servi calda sau rece, deopotriva.

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida de marime medie( cca 700 grame)
  • 2 oua
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1  ceapa mica
  • 1 legatura frunza de patrunjel verde
  • 1 legatura frunze de menta verde
  • 5 linguri cu varf de faina
  • ½ lingurita  ienibahar macinat
  • ½ lingurita cuisoare macinate
  • ½ lingurita scortisoara macinata
  • ½ lingurita cardamon praf
  • ½ lingurita piper macinat
  • 1 lingurita chimin macinat
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri de lapte
  • ulei de palmier pt prajit  
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Egeh zahrah -Conopida pane –specific tarilor arabe:

Am gasit aceasta reteta aici si tocmai amestecul multiplu de condimente mi-a starnit interesul.

Conopida o desfacem in buchete mari si le lasam intregi . Fierbem conopida, in apa cu putina sare, 10 minute, dupa care o scoatem si o lasam la scurs si racit, intr-o strecuratoare.

Intre timp curatam si spalam,ceapa, usturoiul, frunzele de menta si patrunjel, le maruntim si le mixam pe toate intr-un blender. Pasta obtinuta, o punem intr-un bol impreuna cu faina, ouale, laptele si condimentele si amestecam totul.

Se incinge uleiul, trecem rand pe rand buchetele de conopida , prin aluat si le prajim la foc mediu, pana capata o culoare aurie. Le scoatem pe hartie absorbanta de bucatarie.

Eu le-am servit calde, cu iaurt rece deasupra si putin patrunjel pentru decor.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Egeh zahrah -Conopida pane –specific tarilor arabe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 ''Amorul fructelor de`o vara''

ieri la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu pesmet la cuptor