Escalop de vita

de MOKUSKA in Vita, 7 Iul 2014 | 9251 vizualizari

 

Un preparat gustos si foarte rapid, avand in vedere ca am folosit carne de vita. Sa nu va fie frica sa folositi orice fel de legume in sosul dulce acrisor. De unde dulce acrisor? De la morcovi devine dulce si de la sucul de rosii acrisor.

 

INGREDIENTE

  • 4 felii de pulpa vita (400 g)
  • 2 cepe medii
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei gras
  • 3 catei de usturoi
  • ½ kgrosii
  • sare
  • delikat (eu am folosit cel de casa)
  • piper
  • busuioc uscat
  • 100 ml ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop de vita:

Carnea feliata se spala, se sterge de apa si se da prin faina alba. Se elimina excesul de faina de pe feliile de carne si se pun la prajit in ulei incins 1 -2 minut pe ambele parti.

Zarzavatul se curata si se da pe razatoare, ceapa si ardeiul se toaca nu foarte marunt, usturoiul se lasa intreg, toate se pun in uleiul in care am prajit carnea si se lasa foarte putin la calit, doar pana isi schimba culoarea. Rosiile se oparesc, se curata de coaja si se zdrobesc (eu am folosit blender) impreuna cu putin delikat. Sucul obtinut se toarna peste zarzavatul calit, se aseaza feliile de carne, se asezoneaza cu sare si busuioc. Sub capac se lasa la fiert pana carnea devine frageda (daca mai este nevoie se adauga putina supa sau apa fiarta).

Inainte de a lua vasul de pe foc se adauga putin piper si se scot cateii de usturoi.

TIPS-URI

1

se serveste cu garnitura de piure de cartofi sau orez

2

feliile de carne sa nu fie foarte subtiri (cca de un deget)

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

07.07.2014, 22:32

Bun escalopul!

mihaelar63 1

08.07.2014, 12:05

Nu de doua ca de 5 stele este

mirela0911 1

08.07.2014, 14:47

hmmmm ..... bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Escalop de viţel