Escalop voievodal cu pui

de mihaelar63 in Pui, 17 Oct 2014 | 5888 vizualizari

 

... Si placuta poveste a unei zile de duminica .Am vrut sa prepar ceva bun , dar pe jumatate , cocerea sa o finalizez la gradina . M-am inspirat din reteta aceasta inlocuind vitelul cu piept de pui: http://www.bucataras.ro/retete/escalop-voievodal-61373.html .Am pregatit intr-o tava semipreparatul .Pe cand am ajuns la gradina a venit o ,,ploicica'' de nu se vedea om cu persoana . Asa ca in loc sa vina prietenii la noi , am mers noi la ei si am pus tava la cuptorul de aragaz si am servit escalopul pe terasa lor :d

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept pui
  • sare
  • piper
  • oregano
  • faina alba
  • 100 ml ulei
  • 500 gr ciuperci champignon
  • 300 gr carnaciori chorizo
  • 100 gr carnaciori semiafumati
  • 300 gr cascaval maturat mozzarella Delaco
  • 300 gr rosii
  • sare
  • piper
  • busuioc verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop voievodal cu pui:

  1.  Se feliaza pieptul de pui , se bate usor cu batatorul de snitele . Se condimenteaza cu sare , piper si oregano . Se da prin faina alba si se prajeste usor pe ambele parti in putin ulei[ oricum preparatul mai vine dat si la cuptror].
  2. Ciupercile se curata , se feliaza si se prajesc usor in ulei amestecat cu unt . Se adauga si carnatul chorizo feliat .Se condimenteaza cu sare , nucsoara si se asezoneaza cu busuioc verde .
  3. Am pregatit o tava mare tapetata cu folie de aluminiu . Eu am dorit sa impachetez intraga tava sa finalizez preparatul pe gratarul de la gradina [ nu am cuptor acolo ]. Daca pregatiti acasa preparatul se pune intr-o tava teflonata si se da la cuptor .
  4. Rosiile se spala . Feliati casul si rosiile .
  5. In tava am pus intai feliile de piept de pui prajite. Am pus in strat uniform ciupercile si am incheiat cu feliile de cas mozzarella . Deasupra am pus felii de rosii , rondele de carnaciori semiafumati si bucatele de ciuperci [ pentru impresie artistica ;d ]. Sarati si piparati .
  6. Se da tava la cuptor atat cat sa se rumeneasca usor cascavalul.
  7. Servit preparatul cald asezonat cu busuioc verde .

TIPS-URI

1

Pentru preparatele la cuptor recomand cascavalul maturat mozzarella care are o consistenta minunata topit .

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop voievodal cu pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Escalop de pui