Evantai de mere calde

de nico15 in Dulciuri, 6 Iul 2012 | 4267 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de mere
  • 150 g de zahar
  • 200 g de unt
  • 50 g de cognac
  • 150 g vanilie inghetata / sau o crema formata din mascarpone amestecat cu zahar si fructe de padure
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Evantai de mere calde:

Merele se spala se curata de coaja si seminte si se taie in felii mai grosute (marul se taie in opt).  Intr-o tigaie se pune 100 g de unt si jumatate din cantitatea de zahar se vor adauga merele, se lasa sa se inmoaie in unt, dupa care se scot pe servetele absorbante pentru a indeparta surplusul de grasime.

Restul de unt si zaharul se vor flamba cu cognac la foc moderat, se aseaza merele pe farfurie, inghetata(crema) in mijloc si am  folosit un décor din zahar topit(angel hair). Acesta trebuie facut inainte cu 2-3 minute de servirea preparatului daca se face mai devreme se lasa, trebuie de asemenea tinut la rece, dar nu in frigider

Pofta buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Evantai de mere calde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere Sarlatanca