Faguri cu fineti

de Pushaa in Prajituri, 7 Feb 2014 | 56920 vizualizari

 

O prajitura pe care o mancam adesea in copilarie. Era nelipsita de sarbatoari!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 12 lingur de zahar
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri lapte
  • 24 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 borcan fineti (800 gr)
Portii: 60
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Faguri cu fineti:

Separam albusurile de galbenus.

Albusurile le batem spuma tare, apoi adaugam zaharul treptat. Separat amestecam galbenusurile cu ulei, un praf de sare si zahar vanilat. Galbenusurile le punem peste albusurile batute cu zahar. Amestecam bine apoi adaugam laptele, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Aluatul trebuie sa fie putin mai gros decat aluatul de chec.

Incingem forma pe ochiul de aragaz si turnam gramajoare cu ajutorul unei lingurite. Cand forma este bine incinsa e de ajuns sa coacem cateva secunde pe fiecare parte. 

Lipim fagurii doi cate doi cu crema de fineti.Se pastreaza foarte bine in cutie de plastic inchisa ermetic.

Din aceasta compozitie mie mi-au iesit 60 bucati.

 

TIPS-URI

1

Ca sa iasa mai pufosi faina se cerne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Faguri cu fineti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert nuci umplute si faguri