Faguri si madlene, cu aroma de portocale si trandafiri

de Merisor in Prajituri, 9 Feb 2016 | 9377 vizualizari

 

Aveam de mult achizitionate niste forme de faguri din silicon, dar abia acum le-a sosit ceasul sa fie folosite.
Si asta se datoreaza provocarii culinare Cutia Misterelor (Mistery Box Challenge), inițiată de un talentat si creativ blogger culinar, Cerasela Badr El-Din, iar a carei gazda este draga mea Simona cu al ei blog Pumpkin Mona.
Cutia misterioasa propusa de Simonel, trebuie sa contina: ghimbir, legume verzi (salata, spanac, rucola, valeriana), carne de pui(poate sa fie si curcan sau rata), oua, branzeturi (la alegere), un ingredient din trandafiri (dulceata, petale de trandafiri, apa de trandafiri), iaurt (poate sa fie chefir, sana), scortisoara, migdale, iar vedeta acestei luni va fi portocala.
Ce am avut eu de facut, a fost sa prepar ceva cu o parte din ingredientele propuse de ea, conform regulamentului si neaparat sa nu omit ingredientul vedeta, adica portocala.
Si iata ce a iesit!
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 5 oua
  • 125 g zahar
  • 200 g unt (65%)
  • 50 ml ulei de masline
  • 150 g smantana
  • coaja + sucul de la o portocala
  • 2 linguri dulceata de trandafiri
  • 500 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • un varf cutit bicarbonat de sodiu
  • un praf sare
  • Pentru crema:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra
  • 250 g mascarpone
  • 3 linguri dulceata de trandafiri
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Faguri si madlene, cu aroma de portocale si trandafiri:

Pentru aluat, mixam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana la diluarea acestora din urma.

Topim untul si il amestecam cu uleiul, apoi adaugam amestecul peste spuma de oua, dar nu inainte de a se raci usor.

Adaugam apoi smantana, sucul de portocala si coaja rasa, apoi incorporam treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt si bicarbonatul.

Eu m-am oprit din a adauga faina, cand consistenta aluatului a fost ceva mai groasa decat pentru un chec.

Punem intr-un alt vas 1/3 din aluat si il amestecam cu doua linguri de dulceata din trandafiri.

Lasam aluaturile sa se odihneasca 15-20 de minute, apoi umplem formele de madlene si faguri si le dam la cuptor pentru 20-25 de minute, la 180 de grade.

Astfel vom avea doua feluri de madlene si doua feluri de faguri.

Pentru crema, mixam smantana pana cand obtinem frisca, apoi adaugam zaharul si mixam in continuare, pana la diluarea acestuia.

Amestecam apoi frisca si mascarponele, omogenizam, iar la final adaugam dulceata de trandafiri.

Avem grija sa nu iasa crema prea dulce, de aceea eu am pus mai putin zahar, pentru ca este dulceata suficient de dulce.

Cu aceasta crema umplem fagurii, ajutandu-ne de un posh, iar deasupra glazuram cu putina dulceata de trandafiri, doar prin cateva orificii si lasam sa se prelinga la voia intamplarii.

Madlenele le pudram usor cu zahar, pentru un aspect mai placut.

Sper sa va placa reteta mea si sa va fie de folos!   

Daca ti-a placut reteta noastra "Faguri si madlene, cu aroma de portocale si trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (48)

Criss 1

16.02.2016, 08:26

Bucataras 1

28.11.2016, 15:06

Ce delicat le crosetezi tu, Merisor Parca as incerca si eu un mileu din asta frumos Dar cu dieta ce fac? ?

Merisor 1

28.11.2016, 16:03

Bucătărașule, care ești, dar tu nu trebuie să ții dietă, tu trebuie să servești din tot ce postăm noi, că așa e fairplay ))))))))))))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Boema