Falafelul este un preparat clasic din bucătăria orientală, perfect pentru o masă sănătoasă și plină de arome. Il poti consuma simplu alaturi de un sos sau poti sa il pui în lipie cu salată și sos tahini, hummus sau iaurt vegetal daca vrei sa il mananci in zilele de post.
Pentru acest Falafel crocant – reteta simpla si delicioasa de post, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: naut, ceapa, usturoi, condimente si pesmet.
Cum se prepara Falafel crocant – reteta simpla si delicioasa de post:
Daca vrei sa folosesti naut uscat, lasa-l la hidratat peste noapte in apa rece, apoi scurge-l bine. Daca folosesti naut din conserva, clateste-l si scurge-l bine.
Pregateste compozitia cu ajutorul unui robot de bucatarie. Pune in vasul robotului, nautul, ceapa, usturoiul, coriandrul, chimion, condimentele, praful de copt, sucul de lamaie si mixeaza pana obtii o pasta usor granuloasa. Poti adauga patrunjel sau coriandru daca iti place gustul lor.
Daca iese prea moale, adauga putin pesmet.
Lasa compozitia la frigider pentru 30 de minute, ca sa devina mai ferma.
Formeaza bilute sau chiftele plate cu mainile usor umezite.
Prajeste in ulei incins pana devin aurii si crocante (aprox. 3-4 minute pe fiecare parte) sau coace-le in cuptor la 200°C timp de 25-30 de minute, intorcandu-le la jumatate.