Falafel cu sos picant de roșii

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 1 Mai 2013 | 7743 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g năut,
  • 5 căței de usturoi,
  • o legătură de pătrunjel,
  • o legătură de coriandru,
  • 1 ardei mic iute,
  • 2 linguri făină,
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu,
  • 1 linguriță de chimen
  • 1 linguriță de semințe de coriandru,
  • sare,piper,
  • 1/2 litru ulei.

Sos:

  • 2 roșii,
  • 2 cătei de usturoi,
  • 1 ardei iute.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Falafel cu sos picant de roșii:

Punem năutul într-un castron mare, acoperim cu apă, apa să depășească cu 3 cm năutul.  Se lasă la înmuiat peste noapte. A doua zi dimineața boabele de năut vor fi umflate. Se pun la scurs. Punem într-un mixer (tocător sau chiar mașina de tocat) toate ingredientele, mai puțin uleiul și amestecăm până obținem o pastă fină.  Cu mâna umedă formăm biluțe pe care le punem pe un platou. Ar trebui să iasă în jur de 25-30 biluțe, mai mult sau mai puțin în funcție de dimensiuni. Încălzim uleiul într-o crăticioară cu diametrul mai mic să fie ulei mai mult pe înălțime.   Când uleiul este destul de fierbinte, se pun la prăjit pentru aproximativ 2 minute sau până se rumenesc frumos.  Se scot pe un prosop de bucătărie să se elimine surplusul de grăsime.
Acum că bilele falafel sunt gata, să facem rapid și un sos picant pentru ele din 2 roșii, 2 căței de usturoi și un ardei iute. Se pun în blender după care se pun pe foc să dea în clocot. Servim cu lipie.
Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Falafel cu sos picant de roșii" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

simona72 1

01.05.2013, 23:37

Imi plac tare mult!!!! Si eu m-am gindit zilele astea la ele ca nu le-am mai facut demult!!!

MotanLaOale 1

01.05.2013, 23:57

Patricia Iordache 1

24.05.2013, 17:46

Sigur voi pregati si eu asa ceva!Sa vad daca gasesc coriandru si seminte de coriandru... Am trecut-o la favorite

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi in sos de rosii cu usturoi