Fasole batuta

de Sim0na in Mancaruri de post, 15 Feb 2012 | 5897 vizualizari

 

In general am vazut ca fasolea batuta este servita cu ceapa calita, dar la noi mai rarut... din motive de probleme cu stomacul :)
Mie imi place ceapa tocata marunt si amestecata cu fasolea batuta...
In fine, cred ca tine de gustul fiecaruia...

 

INGREDIENTE

  • 400 g fasole
  • 1 cartof
  • 1 ceapa
  • 7 catei usturoi
  • 300 ml ulei masline
  • sare
  • delikat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Fasolea am pus-o  in apa rece si am lasat-o o zi (de seara, pana a doua zi seara), schimband apa de cateva ori.

Am pus fasolea la fiert schimband 3 ape, iar in ultima am adaugat si un cartof. Am adaugat si puna sare si am lasat sa fiarba... (nu am folosit oala sub presiune, ci am fiert-o ... batraneste asa, vreo 2 ore, cred). Cand fasolea s-a fiert, am scurs zeama si am lasat fasolea sa se raceasca.

Rece fiind, am pisat bobii de fasole... (mama foloseste masina de tocat... pe mine ma apuca lenea sa stau sa montez masina sau robotul... imi este mai usor cu mixerul vertical).

Am adaugat ulei si zeama de la fasole, amestecand mereu.. Am adaugat o ceapa tocata marunt marunt si cateii de usturoi pisati..

Potivim de sare si.. si cam asa arata! Se mananca intinsa pe paine sau... goala, ptr aia de sunt iar la niste diete :)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Taitei cu varza, de post