Fasole batuta

de VERONICA2607 in Mancaruri de post, 7 Mar 2012 | 4732 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole alba bob mare
  • 6 cepe mari
  • 1 lingura bulion
  • sare
  • piper
  • 3 catei usturoi
  • 2 frunze dafin
  • 4 linguri ulei
  • 2 lingurite zahar
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Se spala fasolea de cu seara si se lasa in apa pana a doua zi. A doua zi se scurge de apa si se pune alta apa cat sa o acopere, foile de dafin si se aseaza pe foc la fiert. Se completeaza cu apa de cate ori este nevoie. Cand este aproape fiarta se adauga sare, o ceapa curatata, spalata si taiata in 4, usturoiul curatat si spalat. Se lasa la fiert pana ce ramane doar putina apa. Cand este gata fiarta se ia de pe foc, se scot frunzele de dafin si se mixeaza cu robotul vertical. Se asezoneaza de sare si piper si se aseaza in vase pentru a se raci.

Separat se curata cele 5 cepe ramase, se spala si se taie solzisori, se calesc in ulei, bulionul se subtiaza intr-o cana de apa si se adauga peste ceapa, se adauga si sare, piper dupa gust si zaharul. Se lasa la fiert pana ce scade. Acest sos de ceapa se aseaza peste fasolea batuta racita.

POFTA BUNA!

TIPS-URI

1

nu se adauga sare in fasole de la inceput pentru ca o sa fiarba mult mai greu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

mamaieelena 1

07.03.2012, 22:24

iry-gabriela 1

08.03.2012, 05:42

cocolina 1

21.04.2012, 22:25

Foarte buna cu o bucata de carnacior si castraveti murati sa te lingi pe bot

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]