Fasole batuta

de lia maria in Mancaruri de post, 1 Apr 2010 | 5325 vizualizari

 

Aflandu-ne in postul mare, am servit-o cu varza acra calita si ardei iute.
Se serveste alaturi de carnati prajiti si muraturi, cand nu este post.

 

INGREDIENTE

  • ½ gk fasole alba 2 cepe mari rosii 3 catei mari de usturoi 2 cuburi knor cu legume 2 frunze dafin Putin cimbru sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Intr-o oala (daca aveti, sub presiune,va fierbe mai repede) se pun cam 3 l de apa, boabele de fasole, frunzele de dafin, cimbrul, cuburile knor, putina sare si se da la fiert.

Separat,intr-o tigaie punem putin ulei si calim usturoiul pisat, dupa care adaugam ceapa tocata marunt, punem putina sare si lasam la calit  pana devine stravezie.

Cand fasolea este fiarta, o strecuram, (zeama o lasam deoparte, din ea vom prepara o ciorbita de post) o punem intr-o cratita in care o mixam bine, adaugam ceapa calita, amestecam si este gata de servit.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

fasole boabe

2

cimbru

3

foi de dafin

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Sylvia 1

01.04.2010, 23:33

5 furculite de la mine excelent arata , as manca si eu o portie

nadina73 1

02.04.2010, 00:36

super prezentare grozav prezentata 5 furculite

lia maria 1

02.04.2010, 11:56

Va multumesc si va doresc tuturor, Paste Fericit !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasole verde