Fasole batuta cu ceapa calita si boia

de Corinuta in Mancaruri de post, 18 Sep 2013 | 32840 vizualizari

 

Este o mancare buna si consistenta, hranitoare pentru ca are proteine, merge foarte bine in post, dar nu numai! Nu cred ca tre sa va mai spun pentru cine am facut-o. Reteta e a lui Buni. Pup Buni draga!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole uscata cu bob mic
  • 1 ceapa mare
  • 1-2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 3 linguri ulei
  • sare, piper macinat
  • 3 cepe mari albe sau rosii
  • 1 lingurita boia iute sau dulce
  • 2 linguri rosii pasate
  • 3-4 linguri ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta cu ceapa calita si boia:

Se pune fasolea la inmuiat de cu seara. A doua zi se arunca apa in care a stat si se pune la fiert in alta apa. Cand da in clocot se mai schimba o data apa si se pune iar la fiert impreuna cu cartofii.

Cam dupa 30-40 de minute, se adauga morcovii si ceapa curatate si tocate, sare si piper macinat.

Cand sunt fierte toate, se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca putin, apoi se paseza impreuna cu cele 3 linguri de ulei. Se gusta si se mai condimenteaza daca trebuie.

Cele trei cepe se curata si se taie felii, apoi se calesc in uleiul incins pana se inmoaie. La sfarsit se adauga boiaua si rosiile si se mai fierb cateva minute. 

Se servesc calde cu muraturi.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

daca aveti, adaugati si o lingurita de cimbru cand fasolea e aproape fiarta

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta cu ceapa calita si boia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (52)

-Marius- 1

10.04.2019, 06:46

BogdanC 1

11.12.2019, 11:21

Suuuuuper buna, nu am pus morcovi, dar am pus la 1 kg fasole (fiarta de 4 ori ), legumele rase pe semi-lama, 5 catei usturoi si 1/2 lingurita boia iute in compozie.
Produs nerecomandat diabeticilor sa il gateasca. (pana il pasezi dispare incet , incet, de pe ax pasator, de pe vasul pasatorului, mai de gustat)

Aurelia 07_07 1

14.12.2019, 17:31

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

pe 03.12 la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume