Fasole cu carnati in stil frantuzesc

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 17 Oct 2015 | 3864 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru fasole:
  • 4 fasii Pancetta
  • 1/2 ceapa rosie
  • 2 tije praz
  • 2 foi dafin
  • 1 crenguta romarin
  • cateva crengute cimbru
  • 400 grame carnati Chipolata (sau carnati proaspeti)
  • 2 conserve fasole alba
  • 500 ml passata
  • cateva frunze salvie
  • Pentru pesmet:
  • 4 felii paine
  • ulei de masline
  • 2 catei usturoi
  • 1 crenguta rozmarin
  • cateva crengute cimbru
  • Pentru broccoli:
  • 1/4 ceapa alba
  • 1/2 catei usturoi
  • 2 rosii
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • sucul de la 1 lamaie
  • 1 broccoli
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu carnati in stil frantuzesc:

Se taie fasiile de Pancetta in cuburi si se prajesc intr-o tigaie cu putin ulei, 2 minute. Se adauga ceapa taiata julienne si prazul tocat. Dupa 1 minut se adauga foile de dafin, rozmarinul, cimbrul si putina apa si se lasa la gatit la foc mediu spre mare, 3-4 minute. 

Se ung carnatii cu putin ulei de masline, se aseaza intr-o tava si se introduc in cuptorul preincalzit la 220 grade Celsius.

Cu ajutorul unui robot de bucatarie, se amesteca si maruntesc feliile de paine impreuna cu sare, piper, ulei de masline, cateii de usturoi, rozmarinul si cimbru. 

Se adauga fasolea scursa de apa in tigaia cu pancetta, impreuna cu passata, sare si piper. 

Se transfera intr-un vas pentru cuptor nu prea mare, se aseaza jumatate din cantitatea de pesmet deasupra, apoi carnatii si la final restul de pesmet. Se ung frunzele de salvie cu ulei si se aseaza deasupra. 

Se gateste in cuptor 7-8 minute. 

Se dau ceapa si rosiile pe razatoarea fina si se amesteca cu usturoiul, sare, piper, uleiul de masline si sucul de lamaie

Se fierbe broccoli in apa cu sare, la foc mare, acoperit cu un capac, cateva minute. 

Se scurge de apa si se amesteca cu dressingul obtinut anterior. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu carnati in stil frantuzesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida cu branza si sunca