Fasole cu piept de porc impletit

de epurasha2bb in Porc, 12 Aug 2010 | 4621 vizualizari

 

din ciclul vechi da' bun

 

INGREDIENTE

  •  fasole uscata alba,
  • o ceapa,
  • 1/2 ardei rosu capia,
  • 3 catei de usturoi,
  • 1 morcov,
  • o felie radacina telina,
  • condiment mix legume,
  • cimbru uscat,
  • ardei iute,
  • frunze de telina,
  • piept de porc cu soric,
  • 1 carnat afumat,
  • bulion.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu piept de porc impletit:

 Se fierbe fasolea in apa cu sare schimband de 3 ori apa. Trebuie capac sau sistemul Doubletta cum am folosit eu care e mult mai rapid. Pieptul de porc felii lungi se taie pe lung indepartand partile cu os. Aceaste fasii obtinute se impletesc cate 2 si se prind cu scobitori. Se prajesc in tigaie. Tot acolo prajiti si bucata de carnata despicata in 4 la un capat.
Legumele celalalte se curata si se taie cubulete mici. Se pun pe sita de aburi deasupra vasului in care fierbe fasolea. In fasole adaugati si partile cu os si carne de la pieptul de porc si lasati sa fiarba. Cand e gata fasolea (se zdrobeste usor) se scot acele bucati.
Dupa ce s-au sotat legumele putin se face un sos in craticioara cu putin ulei in care am prajit pieptul de porc si carnatul, se adauga zeama de la fasolea fiarta si bulion de rosii. Sosul obtinut se adauga peste fasolea fiarta si se mai lasa inca putin sa mai scada. Cand s-a ingrosat sosul si s-au patruns aromele se scoate si se serveste rustic in strachina de lut sau farfurie de lemn alaturi de o cana de vin rosu si o farfurie de muraturi asortate, pe marginea farfuriei asezand frumos impletiturile de piept de porc si in mijloc carnatul despicat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu piept de porc impletit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carne de porc cu legume la gratar