Fasole galbenă cu sos provensal

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 28 Mar 2012 | 5241 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole galbenă,
  • 1 ceapă galbenă,
  • 1-2 linguri ulei,
  • 1/2 cană vin alb sec,
  • 1/2 linguriță zahăr,
  • 5-7 căței usturoi,
  • o conservă cu roșii,
  • sare,piper,
  • verdeață proaspătă (pătrunjel sau mărar la alegere).
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole galbenă cu sos provensal:

Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se călește ușor în ulei. Adăugăm fasolea galbenă curățată și înlăturăm codițele (în cazul în care este proaspătă), apoi se taie în bucățele de 3-4 cm. Eu am folosit congelată (așa găsim tot timpul anului). Acoperim cu apă (apă fiartă) și lăsăm să fiarbă la foc mic pentru 10-15 minute. Adăugăm zahărul, vinul, roșiile tăiate mărunt (cu tot cu sos) și usturoiul tocat mărunt. Mai lăsăm să dea câteva clocote. Condimentăm cu sare și piper. Adăugăm verdeață proaspătă (eu am ales mărarul) și amestecăm.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole galbenă cu sos provensal" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

ieri la 09:41

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

pe 05.09 la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saratele cu chimen si mac - de post