Fasole in sos BBQ cu rozmarin si cartofi dulci

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 28 Iul 2016 | 3369 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 1 chili
  • 2 morcovi
  • ulei de masline
  • 1 lingurita cu varf paprika afumata
  • 1 lingurita seminte de cumin
  • 1 lingurita fulgi de chili
  • 6 cartofi dulci de marime medie
  • 700 ml passata
  • 800 grame fasole conservata (de mai multe feluri)
  • 100 ml sos BBQ
  • cateva crengute rozmarin proaspat
  • cateva felii de paine
  • 40 grame branza Gouda/Cheddar/Cascaval
  • iaurt pentru servit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole in sos BBQ cu rozmarin si cartofi dulci:

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. 

Se toaca ceapa, usturoiul, chiliul si morcovul si se amesteca cu paprika, cuminul, fulgii de chili si ulei de masline. Se soteaza 20 de minute, la foc mediu, pana se inmoaie. 

Intre timp, se spala cartofii dulci, se stropesc cu putin ulei de masline si se presara cu sare si piper, apoi se trasnfera intr-o tava potrivita pentru cuptor. 

Se adauga passata peste legumele sotate, apoi fasolea cu tot cu apa in care a fost conservata, putina apa sare, piper si sosul BBQ. 

Se indeparteaza frunzele de rozmarin de pe crengute si se stropesc cu putin ulei.

Se transfera fasolea intr-un vas potrivit pentru cuptor si se presara frunzele de rozmarin deasupra.

Se gatesc 1 ora la cuptor, pana cand sosul se ingroasa, adaugand apa daca devine prea uscat. 

In acelasi timp, se coc cartofii dulci pe un raft inferior.

Cu 20 de minute inainte ca fasolea sa fie gata, se rupe painea bucati, se presara cu branza rasa si se aseaza langa cartofii dulci. Se lasa 15 minute, pana devine crocanta si branza s-a topit. 

Se rup cartofii in bucati si se servesc cu fasolea in sos BBQ, iaurt si crutoanele cu branza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole in sos BBQ cu rozmarin si cartofi dulci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri de vinete umplute cu ricotta