Am vazut o reteta de acest gen in revista "Femeia de azi"..
Pentru inceput trebuie sa specific ca eu am folosit fasole pusa inca din vara la borcan.Daca nu doriti sa folositi fasole simpla,aceasta pe care am folosit-o eu am preparat-o astfel:am pus ceapa,ardei si rosii la inabusit in apa cu putin ulei,apoi am adaugat fasole si frunze de telina maruntita,am completat cu apa si am lasat sa fiarba pana cand a fiert fasolea...revenind la reteta..
Se poate folosi fasole pastai simpla sau din aceasta de mai sus.Reteta e la fel indiferent ce tip de fasle folosim.Important e sa fie fasole pastai.
Calim ceapa in apa cu putin ulei.Adaugam fasolea,vinul,apa si bulionul.Lasam sa fiarba pana cand are consistenta unui sos(cam 10min).Intre timp omogenizam usturoiul cu uleiul si putina sare.Cu 1min-2min inainte sa oprim focul adaugam usturoiul si sare dupa gust.Amestecam,lasam sa dea cateva clocote si oprim focul.Pofta buna!