Fasole verde in sos de rosii

de RODIMUR in Mancaruri de post, 15 Dec 2017 | 10191 vizualizari

 

O mâncare foarte bună și ușoară, pe care o fac rapid, mai ales în post și pentru care folosesc fasolea verde pe care am pus-o pentru iarnă, în congelator.

 

INGREDIENTE

  • 400 grame fasole verde
  • 2 cepe
  • 6 căței de usturoi
  • ulei de floarea soarelui pentru călit ceapa și usturoiul
  • 2 linguri de făină albă
  • 2 lingurițe de zahăr tos
  • sare
  • piper
  • cimbru
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole verde in sos de rosii:

Se curăță cepele, se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se călesc în ulei suficient, la foc mic, ca să nu se ardă, ci să rămână dulce și transparentă, ca sticla.

Se curăță usturoiul, se spală, se mărunțește și se călește și el puțin, peste ceapă.

Cănd cepele și usturoiul s-au călit, se pune fasolea verde în cratiță și se acoperă cu apă. Se dă cratița la foc mediu și între timp se pregătește sosul de roșii.

Se amestecă făina albă, sarea, zahărul și piperul cu sucul de roșii, încorporat încetul cu încetul pentru ca să nu se formeze cocoloașe de făină și se toarnă peste fasolea verde care fierbe. Se mai lasă la fiert un clocot - două, după care se pune cimbrul, se amestecă, se acoperă cratița cu un capac și se oprește focul de la aragaz.

 

După 10 minute se poate servi mâncarea caldă, cu pâine și eventual cu ardei iuți în oțet.

TIPS-URI

1

Nu prăjiți ceapa tare, ca să nu se ardă și să devină amară, ci căliți-o doar puțin, până devine ca sticla și se face dulce.

2

Aveți grijă să nu se formeze cocoloașe când amestecați făina cu sucul de roșii și condimentele.

3

După ce turnați sosul de roșii peste fasolea verde care fierbe, supravegheați mâncarea, ca să nu se prindă de fundul cratiței.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de legume cu linte