Deşi suntem în prag de primăvară, am preparat o prăjitură cu aromă de toamnă. Piureul de castane cu frişcă este unul din dulciurile mele preferate.
Se încălzeşte cuptorul la 180 de grade.
Albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul, apoi gălbenuşurile unul câte unul. Se reduce viteza mixerului la cea mai mică treaptă apoi se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi cacao şi piureul de castane.
Aluatul se împarte în două părţi egale care se coc în tava unsă (30/22 cm ) şi tapetată cu hârtie de copt .
Pentru cremă, în vasul mixerului, la viteză mare, se freacă untul cu zahărul pudră până se spumează. Se adaugă romul şi la sfârşit piureul de castane.
Se bate frişca .
Pentru asamblarea prăjiturii se pune pe un blat de prăjituri o foaie, jumătate din cantitatea de frişcă, crema de castane, frişca rămasă. Se acoperă cu cealaltă foaie. Deasupra se pune glazură de ciocolată.