FICAT CA IN TIROL

de Roda in Ficat, 25 Iun 2009 | 8066 vizualizari

FICAT CA IN TIROL

 

Tirolul este vestit prin supa de galuste de slanina si ficatul tirolez-Tiroler leber.

 

INGREDIENTE

  • 600g.ficat de vitel,
  • 50g.slanina afumata,
  • 40g.unt,
  • 1 ceapa rosie,
  • 1 lingura faina,
  • 1,5dl. vin alb,
  • 1,5dl.supa de carne,
  • 1 lingurita sare,
  • 1 lingurita piper negru macinat,
  • 2 linguri smantana,
  • 2 lingurite suc de lamaie;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA FICAT CA IN TIROL:

1.Ficatul se taie in fasii subtiri.Slanina afumata se taie in cubulete ,apoi se pune impreuna cu untul intr-o tigaie mare.Pe foc mare, amestecand mereu, se va praji;cand untul s-a topit si slanina este sticloasa , se aduga ceapa tocata fin.Se calesc impreuna cateva clipe,apoi se adauga ficatul si se prajeste cca.5 minute.Se presara faina, se amesteca bine ,se toarna vinul si supa si se fierbe 6-7 minute acoperit.

2.Cand este gata, se sareaza, se pipereaza ,se toarna smantana  si i se da gust cu sucul de lamaie.Se serveste cu garnitura de cartofi piure, orez fiert sau mere taiate felii si calite in unt.Un vin alb poate acompania acest preparat.

Daca ti-a placut reteta noastra "FICAT CA IN TIROL" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pasare inveliti in bacon cu piure.