Ficat de curcan cu piure de conopida si ceapa caramelizata

de katty in Ficat, 13 Dec 2016 | 2808 vizualizari

 

De la o vreme, ne place tot mai mult ficatul, in special cel de curcan. Astazi l-am combinat cu piure de conopida si ceapa caramelizata.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficatei de curcan
  • 1 conopida
  • 2 cepe
  • sare
  • piper negru macinat
  • nucsoara macinata
  • 150 ml smantana
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar brun
  • 1 lingurita otet balsamic
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de curcan cu piure de conopida si ceapa caramelizata:

Curatam bine ficateii de pielite, ii spalam si ii scurgem bine. Spalam conopida, o taiem buchetele pe care le punem la fiert, in apa clocotita cu putina sare. Le fierbem aproximativ 15 minute, pana s-au inmuiat bine. Pentru piure, scurgem apa, adaugam smantana, piper negru macinat si mixam pana se transforma intr-o pasta fina. Incingem 1 lingura ulei intr-o tigaie si punem ficateii. Ii intoarcem pe ambele parti si ii presaram cu sare si piper, cu putin timp inainte de a fi gata. Curatam ceapa, o spalam si o taiem solzisori. Incingem uleiul ramas (2-3 linguri) intr-o tigaie si adaugam ceapa. Amestecam usor sa se inmoaie uniform. Dupa ce ceapa incepe sa se inmoaie, adaugam sarea si zaharul. Amestecam usor, pana ceapa incepe sa capete o culoare bruna, cand adaugam  otetul. Amestecam usor si dam jos. Servim ficateii cu piure de conopida si ceapa caeramelizata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de curcan cu piure de conopida si ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

marcela1979 1

14.12.2016, 09:40

dantes 1

14.12.2016, 14:11

Bun!

miki_a 1

17.12.2016, 15:42

Il pun pe lista! Imi place ce ai combinat si ce a rezultat!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Ficatei cu mujdei de usturoi si mamaliga