Ficat de gâscă pe pat de ceapă și mere

de Panacris in Ficat, 19 Ian 2014 | 9697 vizualizari

 

Ce “Foie gras”, care se pronunţă “foa gra”, înseamnă “ficat gras” şi denumeşte un produs preparat din ficat de raţă sau gâscă! Eu spun simplu ficat de gâscă;) Delicios și păcat că a fost doar unul:D

 

INGREDIENTE

  • ficat de gâscă 1 bucată,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • măr Golden Auriu de Posești, Prahova 1 bucată,
  • unt grăsime 65 %,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de gâscă pe pat de ceapă și mere:

Untul se pune la topit, apoi se adaugă ficatul de gâscă, gătindu-se rapid  pe fiecare parte cca. 1 minut ;) Se scoate ficatul și se lasă la cald.

Între timp se curăță ceapa, se taie rondele fine și se pune la călit în untul fierbinte, amestecându-se continu casă nu se aurească ;) După ce ceapa a devenit translucidă se adaugă feliile de mere și se mai lasă la gătit cca. 5 minute. La final se adaugă ficatul și se lasă cca. 3 minute la gătit, acoperit la foc mediu, cât să se împrietenească gusturile ;)

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de gâscă pe pat de ceapă și mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

MIUTA 1

20.01.2014, 13:02

diaconta 1

20.01.2014, 22:36

Superb arata

madi_marin 1

21.03.2018, 20:32

interesant! nu am mancat niciodata ficat de gasca

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv oua umplute