Ficat de vitel la gratar cu cartofi noi

de Panacris in Vita, 27 Mai 2012 | 9973 vizualizari

 

E perioada cartofilor noi, nu am putut rata aceasta ocazie, combinand aroma dulce a cartofilor, cu un un savuros ficat de vitel.

 

INGREDIENTE

  • cartofi noi 2000 g.,
  • ficat de vitel 1000 g.,
  • lapte 300 ml.
  • ulei de palmier
  • sare iodata
  • piper proaspat macinat,
  • marar verde 1 leagtura
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de vitel la gratar cu cartofi noi:

Ficatul de vitel se portioneaza si se lasa in lapte cca. 30 de minute la frigider. Intre timp se freaca cartofii noi cu sare sau cu o periuta, sub jet de apa rece. Daca sunt micuti se lasa intregi, daca sunt mai marisori, se taie in cuburi mari. Se pune uleiul de palmier la incins, intr/un ceaun si se prajesc  cartofii. Se scot intr/o strecuratoare, ca sa se scurga surplusul de ulei, se asezoneaza de sare, piper si marar tocat marunt. Ficatul se scoate din lapte, se spala sub jet de apa rece si se gateste pe gratarul incins. Nu trebuie prajiti, mai mult de 8 minute pe fiecare parte, in functie de grosimea feliei. Se serveste cu salata de sezon.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de vitel la gratar cu cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficat de vitel cu praz