Ficatei Cleo

de Sidy in Ficat, 19 Ian 2012 | 4889 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400-500gr ficatei 
  • 150 ml lapte 
  • 2 cepe taiate pestisori 
  • 80 gr faina 
  • piper 
  • sare 
  • 1 lingurita boia dulce 
  • un varf de cutit de zahar 
  • Pentru sos: 
  • 3 linguri de maioneza 
  • 2 linguri smantana 
  • 1 catel de usturoi pisat (sau un varf de lingurita condiment de usturoi praf) 
  • jumatate lingurita mustar 
  • sare 
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei Cleo:

Se spala ficateii si se scurg bine de apa. 

Se taie fasiute iar apoi se pun intr-un vas si se toarna laptele, care trebuie sa acopere ficateii. 

Intre timp, se curata cepele, se taie julien si se calesc pana devin stravezii. 

Cand e gata calita ceapa ,o punem deoparte intr-un vas. 

Apoi pregatim sosul amestecand maioneza cu smantana, mustarul, usuroiul (folosesc praf), si sarea (eu n-o mai adaug cand maioneza e mai sarata). 

Dupa aproximativ o ora scoatem ficateii din lapte si-i lasam la scurs. 

Apoi pregatim un amestec din faina, un varf de cutit  de sare, piper negru macinat, putin  zahar si lingurita de boia dulce. 

Punem pe foc mediu spre tare o tigaie in care punem o bucatica de unt. 

Dam ficateii prin amestecul de faina. Indicat e sa-i dam in 2 sau trei ture; fiind multi se pot lipi intre ei si este mai greu sa-i separati. 

Apoi ii rasturnam in untul topit si incins bine si amestecam continuu, ca ficateii sa se prajeasca pe toate partile. Se fac in 4-5 minute. Nu trebuie tinuti mai mult pentru ca se intaresc. 

Cand sunt gata, se rastoarna ficateii intr-un vas, se toarna peste ei sosul de maioneza ,iar deasupra se presara ceapa calita. Se acopera vasul si se lasa asa 10-15 minute, dupa care se pot servi.

Se servesc alaturi de garnitura de cartofi piure.

Pofta mare !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei Cleo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui cu legume si sos de smantana