Ficatei libanezi

de Criss in Ficat, 16 Oct 2010 | 12002 vizualizari

 

Reteta am luat-o de pe blogul Amaliei , careia ii multumesc pentru ca sunt intr-adevar deliciosi desi eu nu sunt o fana a ficateilor.

 

INGREDIENTE

  • 400 g ficatei de pasare
  • 1 ceapa
  • sucul de la o jumatate lamaie
  • cateva felii de ardei iute (am avut gogosar, iute si acela)
  • 4 buc. usturoi
  • ienibahar (nu am pus)
  • sare, piper
  • ulei pentru prajit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei libanezi:

Se curata ceapa, se taie in 4, se pune sa se prajeasca in tigaie iar de jur imprejur ficateii. Se lasa sa se prajeasca la foc mic cu capac. Separat se rade usturoiul pe razatoarea mica apoi se adauga feliile de ardei iute si sucul de lamaie. Amestecam si cand ficateii sunt gata ii condimentam cu sare si piper si adaugam compozitia de mai sus si lasam sa stea cu capac 5 minute .

Noi am servit cu piure de cartofi pentru ca nu prea ne place orezul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei libanezi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Criss 1

25.10.2010, 13:26

Multumesc Ina. Sunt abia la inceput.

Lizicat 1

04.12.2010, 19:08

Foarte buna idea. Intodeauna ficatei mi-au parut prea seci, dar cu zeama de lamaine si ardei iute sunt convinsa ca sunt excelenti... Maine incer si eu. Felicitari!!!!! 5f!

Criss 1

04.12.2010, 19:36

Multumesc Lizica. Ideea nu e a mea, am luat-o si eu de la Amalia.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficatei in sos de usturoi