Pentru că-mi place să improvizez am testat această combinație.
Simplă și gustoasă, o nouă rețetă din seria "retete festive de iarna"!
Super bună o recomand cu încredere😉
Pieptul de curcan se dezosează, se filetează apoi se asezonează de sare, piper, cimbru și boia dulce. Se așează într-un vas de sticlă se adaugă vinul și uleiul de măsline, se amestecă ușor cât să se înglobeze ingredientele pentru marinadă și se lasă la rece minim 3 ore sau cel mai bine până a doua zi.
A doua zi bucățile de carne se așează într-un vas termorezistent, eu am ales să le gătesc la CrockPot, din cauză de timp și supraveghere :D Aparatul de gătit slow, se setează la programul HIGH ptr cca. 4 ore, se adaugă carnea cu marinadă cu tot apoi se pune capacul și se lasă la gătit lent.
După cele 4 ore se adaugă cele două feluri de dulceață și se mai lasă la gătit încă minim 2 ore, în funcție de carne, eu am avut curcan de țară :D, se mai lasă la gătit sau nu.
Carnea se servește simplă cu sosul obținut sau cu garnitura preferată (cartofi, orez sau legume!).
Spor și poftă bună!