File de gurnard cu piper rosu si busuioc

de Satisfyyourcravings in Peste, 12 Noi 2012 | 3544 vizualizari

 

Aroma inconfundabila a piperului rosu este pusa in valoare de busuioc proaspat in acest preparat bogat in texturi.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati gurnard
  • o lingurita boabe de piper rosu
  • 5 frunze busuic proaspat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 250 grame rosii cherry
  • 8 catei de usturoi
  • cateva fire de chives pentru decor
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de gurnard cu piper rosu si busuioc:

Piperul rosu se amesteca cu uleiul si frunzele de busuioc. Se lasa peste noapte.

Pestele se fileteaza, se unge cu uleiul infuzat si se acopera cu frunzele de busuioc si piperul rosu. Se acopera cu folie alimentara si se lasa minim 2 ore la frigider. 

Rosile se taie in jumatate, iar usturoiul se taie felii. Se soteaza impreuna intr-un wok cu putin ulei, la foc mic, timp de 8 minute. Se asezoneaza, iar la jumatatea timpului de prelucrare, rosiile se apasa usor cu o spatula de marginea wok-ului pentru a le sfarama usor. Se pastreaza la cald.

Fileurile de peste se aseaza in wok si se prajesc in foarte putin ulei timp de 2 minute jumatate pe fiecare parte, incepand cu partea cu piele, la foc mare, apasand pe fiecare file la inceput pentru a nu se curba. 

Pentru plating, se aseaza rosiile, deasupra fileurile si cateva fire de chives.

Se poate servi cu salata de valeriana.  

(Sursa fotografiei 2: http://www.scuba-equipment-usa.com/marine/NOV03/Eastern_Spiny_Gurnard(Lepidotrigla_pleuracanthica).html)

TIPS-URI

1

Bautura recomandata: limonada sau apa cu lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "File de gurnard cu piper rosu si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Macrou in sos tomat