Floricele cu mac

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 28 Ian 2012 | 3877 vizualizari

 

Dupa dulce trebuie si ceva sarat, ca sa mearga vinul sau berea, dupa gustul fiecaruia :D.

 

INGREDIENTE

  • faina 500 g.
  • 1 ou intreg
  • 1 albus
  • margarina 250 g/
  • smantana grasime 12%- 3 linguri
  • drojdie uscata 3 lingurite
  • sare 2 lingurite
  • lapte cald degresat 3 linguri
  • seminte de mac
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floricele cu mac:

Se cerne faina in vasul de la masina de paine, se adauga laptele cald, ouale, smantana, drojdia, margarina si se programeaza "masinaria" la programul de aluat. Dupa cca. 90 de minute se scoate aluatul, se pune pe masa de lucru presarata cu faina, sa intinde cu "sucitorul" si se taie in forme diferite, care se ung cu albus de ou, se presara cu seminte de mac si un praf de sare.  Se aseaza formele obtinute intr-o tava tapetata cu floie de pregament si se coc ]n cuptorul preincalzit cca. 20-30 de minute pana e rumenesc frumos deasupra.    

Daca ti-a placut reteta noastra "Floricele cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 700 lei
2899.99 lei
2199.99 lei

Slimline Barista

- 500 lei
1699.99 lei
1199.99 lei

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

COMENTARII (13)

iry-gabriela 1

29.01.2012, 11:37

Panacris 1

29.01.2012, 20:34

Va poftesc la masa!!!

Panacris 1

29.01.2012, 20:35

Onesta, sincer nici nu-ti dai seama ca mananci caracatita, cea din consevra e tocata si are gust de peste

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]