Floricele pufoase cu ciocolata

de laylalala in Dulciuri, 16 Sep 2010 | 4050 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat foietaj
  • cubulete de ciocolata
  • ou batut cu lapte
  • colorant alimentar (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floricele pufoase cu ciocolata:

Aluatul foietaj se dezgheta apoi se intinde pe o suprafata pudrata cu faina. Se taie din acesta patrate cu latura de 5cm. Jumatate din cantitatea de patrate se ung cu putin ou batut iar pe cealalta jumatate se pune cate un cubulet de ciocolata. Pe fiecare patrat cu ciocolata se pune un patrat cu ou si se lipesc marginile.Fiecare colt al patratului umplut se aduce in centru si se apasa usor pentru a se lipi. Floricelele se pun pe o tava tapetata cu foaie de copt si se ung cu ou batut (in care se poate adauga colorant alimentar). In centrul fiecarei floricele se lipeste o biluta de aluat. Floricelele se dau la copt la 200˚C timp de 15-20 minute pana cand s-au umflat si s-au rumenit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Floricele pufoase cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Tort cu blat ciocolatos si mousse de zmeura, acoperit cu ganash