Focaccia cu masline

de adasev12 in Pizza, 28 Iul 2011 | 5079 vizualizari

 

reteta italiana

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • un praf de drojdie§( un fel de praf de copt, dar e cu drojdie, special pt pizza ...vezi foto)
  • 4 lg ulei extravergin de masline+2 lg +2 lg
  • 70 g masline verzi fara sambure
  • 70 g masline negre fara sambure
  • 200 ml apa rece
  • o l-ita sare
  • o l-ita zahar
  • 125 g mozzarella
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu masline:

Se pune faina intr-un vas, se amesteca sarea, zaharul si praful de pizza si se distribuie peste faina. Se pune uleiul, maslinele taiate felii si  si mozzarella taiata cubulete mici, apoi se adauga treptat apa rece( eu am folosit usor mineralizata, pt un plus de pufosenie...) Se amesteca bine totul.

Se rastoarna pe masa de lucru si cu mainile mereu umezite cu ulei se framanta bine. Aluatul o sa fie moale si lipicios, de aceea trebuie sa folositi ulei. Se pune apoi aluatul intr-o tava ( reteta spune sa fie rotunda cu diam de 30...eu nu am avut rotunda si am pus-o in una dreprunghiulara de 30 pe 24) si se  intinde cu mainile. Deasupra se apasa putin cu degetele sa fie asa mai denivelata apoi se mai pun 2 linguri de ulei si se sareaza.

Am uitat sa specific ca si tava trebuie unsa cu 2 linguri de ulei... Se da la cuptorul preincalzit la 200-220 pt 15-20 minute.

Pofta buna!

P.S. e mult mai buna dupa ce se raceste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine poloneza de secara