Focaccia cu sunca si cascaval

de mirela0911 in Piine, 6 Noi 2016 | 9674 vizualizari

 

Pregatisem focaccia pentru cina si asa buna a fost ca vreo 3 seri la rand a trebuit sa tot fac! :D

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 lgt sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 5 lg ulei
  • apa cat cuprinde
  • 5-6 felii sunca
  • 200 g cascaval
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu sunca si cascaval:

Intr-un vas se pune faina iar pe margine se presara sarea. Se face in mijloc o gropita si se zdrobeste drojdia. Se presara zaharul apoi se toarna cca 100 ml apa calduta. Se amesteca usor doar in mijloc, unde se afla drojdia si se lasa 5 minute sa se activeze. Se toarna uleiul si se amesteca pornind din mijloc spre margini, incorporand usor faina si adaugand apa calduta cat ese necesar. Se framanta un aluat moale dar nelipicios. Se lasa jumatate de ora sa dospeasca.

Se ia tava aragazului si se unge cu ulei. Aluatul se pune in tava si se intinde pe toata suprafata cu ajutorul degetelor. Se fac gropite din loc in loc si se lasa sa mai creasca putin aluatul in tava.

Intre timp se taie sunca bucatele mici. Cascavalul se da pe razatoarea cu gauri mici. Se aseaza sunca peste aluat apoi se presara din belsug cu cascaval.

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumeneste frumos si capata o culoare aurie cascavalul. Se serveste cu mare pofta.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

O portie inseamna o tava mare de aragaz.

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

07.11.2016, 04:04

Pai cum altfel ? Si eu aas tot cere"

anca_rm 1

07.11.2016, 10:12

ce buna este

mirela0911 1

08.11.2016, 14:20

Mulțumesc dragilor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine impletita in sase