Foccacia cu rozmarin si parmezan

de -Licurici- in , 25 Iun 2018 | 3704 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina;
  • 200 ml lapte cald;
  • 5 g grojdie;
  • un varf de lingura cu zahar;
  • 5 linguri ulei de masline;
  • 1 lingurita Delikat Rozmarin 100% natural;
  • parmezan;
  • sare roz de Himalaya.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foccacia cu rozmarin si parmezan:

Se cerne faina si se amesteca cu sare.

Drojdia se amesteca cu laptele caldut, un varf de lingura cu zahar si o lingura de faina, apoi se lasa sa se umfle.

Se amesteca faina cu drojdia, 2 linguri ulei de masline si restul de lapte, apoi se framanta.

Cand e gata aluatul, se pune intr-un bol acoperit cu un prosop umed si se lasa sa creasca, 30-40 min.

Aluatul se intinde intr-o tava cu hartie de copt, se apasa cu degetul din loc in loc, apoi se picura ulei de masline, se presara rozmarin si parmezan ras.

Se baga in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, 30 min.

Cand se scoate din cuptor, se pune pe deasupra sare roz de Hymalaya.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foccacia cu rozmarin si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de ulei de masline aromat cu oregano si rozmarin