Foi cu crema de gris

de Julie in Prajituri, 8 Aug 2010 | 9371 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri suc de rosii
  • 3 oua
  • o lingurita cu bicarbonat de amoniu stins in zeama de lamaie
  • 700-800 g faina
  • Pentru crema:
  • 1 l lapte
  • 150 g zahar
  • gris
  • 300 g margarina
  • zeama de la o lamaie si de la 2 portocale
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu crema de gris:

Foile:

Se bat bine ouale cu zaharul. Se adauga si restul ingredientelor si se framanta bine. Aluatul obtinut se imparte in trei parti egale. Din fiecare parte se intinde cate o foaie care se coace pe fundul tavii de aragaz.

Crema:

Se pun pe foc laptele si zaharul. Cand incepe sa fiarba se adauga grisul in ploaie si se fierbe pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se pune  margarina taiata in bucati mici, amestecand cu mixerul (cu paletele pt. aluat). Se adauga apoi putin cate putin zeama de citrice amestecand continuu.

Se umplu foile cu crema de gris calda. Se pun la presat, in loc rece, pana a doua zi cand se intinde deasupra gem de caise si se presara nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu crema de gris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu bulion