Foi de tortilla - reteta de baza

de Angelina_Elena in Piine, 27 Oct 2012 | 16525 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina
  • 10 g drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingura unt sau 40 ml ulei
  • 1 varf de lingurita de sare
  • lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de tortilla - reteta de baza:

Faina se pune intr-un vas, se adauga sarea, apoi drojdia si zaharul dizolvate in putin lapte caldut.

Incepem apoi sa framantam, adaugand putin cate putin laptele.

Trebuie sa framantam pana obtinem un aluat elastic.

La final adaugam uleiul si framantam bine pana cand aluatul nu se mai prinde de mana.

Se impartea aluatul in 6 parti egale, dupa care se intinde fiecare bucata de aluat intr-o foaie rotunda si se coace intr-o tigaie de teflon, fara ulei in ea.

Nu se fac greu si sunt foarte bune.

Se servesc cu diverse umpluturi, noi le-am servit umplute cu piept de pui si legume.

TIPS-URI

1

Nu intindeti foaia foarte subtire, si puteti sa folositi unt in loc de ulei, cum a spus si Gabytza!

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de tortilla - reteta de baza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

ieri la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

ieri la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tortilla