Foietaj cu cirese

de diaconta in Prajituri, 21 Iun 2011 | 13915 vizualizari

 

A venit randul cireselor sa ne incante simturile si sa ne potoleasca pofta de fructe.Pentru ca am fost direct la sursa,adica in cires,am facut multe bunatati,adica prajituri,compot,gem si inca mai am cateva idei.....

 

INGREDIENTE

  • aluat de foietaj
  • 300 gr cirese
  • 300 ml sirop de visine
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 3 linguri zahar
  • ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu cirese:

Se scot samburii din cirese si se pune peste ele zaharul.Budinca se amesteca cu putin sirop cat sa fie destul de fluida.Restul de sirop se pune peste cirese intr-o cratita si se pune pe foc.Cand fierbe se adauga budinca si se fierbe,amestecand pana cand se ingroasa suficient.

Se intinde aluatul de foietaj (l-am cumparat,nu ma certati prea tare)apoi se pune umplutura de cirese si se ruleaza.Se unge cu ou deasupra,se fac cateva crestaturi si se pune in cuptorul incins aproximativ 30 de minute.

Se presara cu zahar pudra si mai putem adauga si niste fructe...parca tot nu's prea multe.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Deliciu cu cirese