Foietaj cu mere si piersici

de Angelina_Elena in Dulciuri, 5 Apr 2013 | 10143 vizualizari

 

Aveam cateva mere uitate intr-un cos, un compot de piersici si 2 bucati de foietaj in frigider care mai aveau putin si expirau, si cum e post, am zis sa fac ceva bun si rapid!

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati foietaj
  • 4 mere mari
  • 6 bucati piersici din compot
  • 4 linguri zahar
  • jumatate lingurita condimente pentru placinta cu mere Kotanyi
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu mere si piersici:

Cele 2 foi se lasa la dezghetat peste noapte in frigider.

Curatam merele si le taiem cubulete.

Piersicile le lasam la scurs. Pastrand doua bucatii pentru a le taia feliute, iar restul le taiem cubulete.

Intr-o tigaie punem uleiul, fructele, zaharul si condimentul Kotayani.

Lasam sa se caramelizeze la foc mic.

Dupa ce s-au caramelizat le lasam la racit.

Aluatul se intinde putin cu sucitorul si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Punem apoi fructele caramelizate, feliutele de piersica apoi acoperim cu ce-a de-a doua foaie pe care am crestat-o din loc in loc cu un cutit.

Dam tava la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos deasupra.

Nu am uns aluatul inainte de a-l baga la cuptor pentru ca a fost un desert de post.

Dupa ce scoatem foietajul din cuptor il ungem cu putina apa cu miere.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Putem sa folosim alte fructe, fie proaspete, fie din compot.

2

Cand scoatem foietajul din cuptor il ungem cu putina apa amestecata cu miere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu mere si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu mar,nuca si miere