Fondant de ciocolata

de Floryella78 in Dulciuri, 3 Iun 2016 | 3831 vizualizari

 

Un desert clasic francez,o prajitura cu ciocolata delicioasa simpla si totodata poate impresiona daca avem invitati la masa, minunata pentru a ne ridica moralul sau pur si simplu pentru a imparti-o cu cei dragi.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr ciocolata neagra
  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 150 grame unt
  • 40 de grame faina sau amidon de porumb
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fondant de ciocolata:

Se topeste untul cu ciocolata la foc mic ,amestecam, punem zaharul amestecam bine si lasam un pic sa se racoreasca,apoi adaugam ouale intregi unul cate unul amestecam dupa fiecare iar la final adaugam faina sau amidonul si omogenizam.

Incalzim cuptorul la 180 de grade,punem compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru 30 de minute.Nu trebuie copt prea mult, interesul e ca prajitura sa fie un pic moale la mijloc.dupa ce sa copt o lasati sa se raceasca si o puteti servi fie rece dupa cateva ore la frigider fie imediat.

TIPS-URI

1

Daca puneti amidon de porumb in loc de faina obtineti un desert fara gluten

Daca ti-a placut reteta noastra "Fondant de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]