Fondant pentru eclere, amandine

de Constelatialeu in Dulciuri, 31 Dec 2018 | 8914 vizualizari

 

E a doua oara cand incerc fondantul, prima data am dat-o de gard, acum am pus-o pe gard......si-am zis sa impartasesc cu voi experienta asta.....mie imi place sa-l mananc si ''gol'' asa cum este fara sa-l mai pun pe prajituri.....

 

INGREDIENTE

  • 500 g zahar
  • 170 ml apa
  • 3 linguri miere
  • multa rabdare si atentie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fondant pentru eclere, amandine:

In primul rand cratita in care fierbeti siropul sa fie foarte curata si sa fie din inox. Cat fierbem siropul bolul de la mixer il bagam la congelator. Punem in cratita de inox apa si zaharul si punem la foc foarte mic sa fiarba, din cand in cand udam cu apa rece marginile cratitei, cand incepe sa faca spuma luam spuma usor, este important sa umezim cu apa rece astfel impiedicam zaharisirea. Pentru ca eu n-am termometru sa masor temperatura am folosit trucul vechi din batrani, ca sa vad daca siropul este legat bine, adica am luat o picatura de sirop intre degete si daca se face un fir de cca 2 cm intre degete inseamna ca siropul este legat. Daca siropul este legat adaugam mierea si lasam sa fiarba nu mai mult de 2 minute, apoi transferam totul in bolul scos de la congelator si incepem sa mixam bine pana ce siropul incepe sa se albeasca, atunci este gata fondantul, se poate depozita intr-un borcan si se poate folosi cand aveti nevoie incalzindu-l pe baie de abur, se adauga cacao daca vrem sa iasa maro. Cam asta-i toata filozofia, multa rabdare si iese

Daca ti-a placut reteta noastra "Fondant pentru eclere, amandine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura amandina