Fougasse

de divainbucatarie in Piine, 9 Mai 2011 | 4283 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina
  • 3 g sare de mare
  • 200 ml apa
  • 35 ml ulei de masline
  • 7 g drojdie uscata
  • 40 g masline
  • Pentru uns:
  • 30 ml ulei de masline
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 1 frunza busuioc
  • 1/4 lingurita cimbru
  • sare de mare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fougasse:

Punem drojdia intr-un pahar si o acoperim cu 2 degete de apa calduta. O lasam cateva minute sa se dizolve. Intre timp amestecam faina cu 3 g sare, restul de apa si ulei de masline.

Adaugam acestui amestec drojdia si framantam putin aluatul, pana nu se mai lipeste de maini. Acoperim vasul cu un prosop, apoi il lasam intr-un loc caldut sa creasca. Intr-o ora isi dubleza volumul. Adaugam maslinele tocate, framantam iar si, il lasam inca 20 de minute sa se odihneasca.

Impartim aluatul in doua parti egale. Punem una din bucati pe hartia de copt din tava si o intindem cu mana pana obtinem o forma care ar duce cu gandul la un triunghi. O crestam pe centru si apoi pe parti cate 3 crestaturi mai mici. Departam putin cu mana crestaturile, astfel incat se desprinda aluatul si sa nu se lipeasca la loc cand incepe sa creasca in cuptor. Inainte sa o bagam in cuptor o ungem cu uleiul in care am pus ierburile tocate fin. Presaram sare de mare si dam la cuptor.

Coacem painea la 200°C timp de 20-25 de minute, pana devine aurie. Cand o scoatem din cuptor o ungem iar cu ulei de masline, in strat subtire.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fougasse" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

divainbucatarie 1

11.05.2011, 08:09

Multumesc Eduard!

mamaieelena 1

17.05.2011, 06:59

bun

divainbucatarie 1

17.05.2011, 08:37

Multumesc mamaieelena!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cea mai pufoasa paine